Lunchen in Hilversum?

Ontdek Brasserie Zonnestraal! Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal.

Landgoed Zonnestraal

Meer weten over de historie van het landgoed?

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal

Bedrijfsfeest, borrel of een ander evenement.

Wat voor evenement, bijeenkomst of party u ook gaat organiseren, eventcentrum Zonnestraal is de perfecte plek. Misschien zoekt u een geschikte zaal voor een congres, voor een chique diner, een trendy party of juist een ‘gewone’ doordeweekse vergadering? In goed overleg kan uit de verschillende mogelijkheden gekozen worden. Vervolgens maken we naar uw wensen een passende offerte. En wellicht heeft u heel gerichte of specifieke wensen en verzoeken op het gebied van meubilair, audio of video? Het team van Brasserie/Eventcentrum Zonnestraal staat overal voor open.

Samengevat: voor al uw vergaderingen, congressen en feesten -groot of klein, lang of kort-, bent u meer dan welkom! Er zijn diverse vertrekken waar u uit kunt kiezen. En wat betreft horeca is er de mogelijkheid van koffie, thee en gebak. Maar ook een een borrel met hapjes of complete maaltijden raden wij aan. Hopelijk treffen we u snel op Zonnestraal!

Op Avontuur

Speurtochten (kinderen 6-11 jaar)

Gratis af te halen bij Brasserie Zonnestraal

Geocache (alle leeftijden)

Download de app op : geocaching.com

Zonnestraal app

Download hier de app

Serie verhalen over Zonnestraal

Zonnestraal 90 jaar: Wie is die Henri ter Meulen eigenlijk?

Brasserie Zonnestraal is gevestigd in het Henri ter Meulen Paviljoen. Wie is Henri ter Meulen eigenlijk? 

Er was eens een vooraanstaande Delftse hoogleraar Scheikunde, Henri ter Meulen genaamd. Op een dag werd hij opgezocht door een oude vriend, Jan van Zutphen. Deze zat nogal in de rats en had dringend Henri’s hulp nodig. Om zijn Koperen Stelen Fonds van nieuwe middelen te voorzien, moest en zou hij zuiver diamantstof verkrijgen uit het zwarte stof dat overbleef van het bewerken van diamanten. Het was nog niemand gelukt en zijn laatste hoop was een geniaal inzicht van Ter Meulen. Zou hij de code kraken? Dit verhaal leest als een sprookje, toch is het echt gebeurd.

Lees meer....